DÍJAZZUK A JÓ DESIGNT.
ÖSSZESEN 500 000 FT ÉRTÉKBEN.

DÍJAZÁS:
első helyezett: 250 000 Ft
második helyezett: 150 000 Ft
közönségdíj: 100 000 Ft
Mindhárom díjazott lehetőséget kap a gyártóüzem meglátogatására.

Értékelés
1. ELŐZSŰRIZÉS
A feltöltött pályázati anyagok megjelentetését megelőzően, a pályázati kiírás szerinti formai és tartalmi alapkövetelmények ellenőrzése történik. Csak a formai és tartalmi alapkövetelményeknek (kiírásnak) megfelelő pályázatok vesznek részt az értékelésben. Az előzsűrizést a Szervező végzi.

2. SZAKMAI ZSŰRIZÉS
Két körben zajlik: az első körben minden szakmai zsűritag önálló kiválasztás útján választja ki a véleménye szerinti legjobb öt pályázatot, a második körben a szakmai zsűri egy közös értékelés keretében a zsűritagok által kiválasztott legjobb ötökből választja ki az első és második helyezettet.
A szakmai zsűriben a Kiíró vezetősége és szakmai területe, a Kiíró tulajdonosa (Magyar Nemzeti Bank) mellett a szakmai-design terület képviselői is részt vesznek. Így a zsűri tagjai: a Magyar Pénzverő Zrt. vezérigazgatója, a Magyar Pénzverő Zrt. szakmai – műszaki és értékesítési – felelősei, a Magyar Nemzeti Bank képviselője, szakmai szervezet képviselője, szakmai oktatási intézmény képviselője, designszervezet képviselője, a Szervező tagja, közösségi média szakember.

3. KÖZÖNSÉGSZAVAZÁS
Online történik az oldalra feltöltött, a formailag és tartalmilag megfelelő, megjelentetett pályázatok közül. Egy közönségszavazó (egy IP-címről) egy pályaműre legfeljebb egy szavazatot adhat le. Ugyanakkor egy közönségszavazó (egy IP-címről) több pályaműre is szavazhat. Mivel a szavazás regisztráció nélküli, és az IP-azonosítás megkerülhető, ezért közönségdíjat az előre kiépített – több csatorna és adat figyelésére alkalmas – online mérési rendszereink alapján legjobban teljesítő pályamű alkotója kapja.